Ludara Forum
Dobrodosao/la uloguj se Wink

♥ Dobrodoshli na Best forum!♥


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Besplatni saveti:Sta je to Zenski perzervativ?

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Besplatni saveti:Sta je to Zenski perzervativ? taj Uto Dec 07, 2010 3:28 am

Ženski kondom (često poznat kao Femidom) je poliuretanska opna tj torbica oko 15 cm dugačka koju nosi žena tokom seksa i koja joj u potpunosti oblaže unutrašnjost vagine štiteći ženu od seksualno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

Na oba kraja kondoma nalazi se fleksibilan prsten. Na zatvorenom kraju kondoma, savitljivi prsten se umeće u vaginu da drži ženski kondom na mestu. Na drugom, otvorenom kraju, prsten ostaje van vagine na njenom samom ulazu. Ovaj prsten služi kao vodič u toku penetracije a takođe i sprečava kondom da skroz upadne tj. bude uguran u unutrašnjost vagine.

Na unutrašnjosti kondoma nalazi se lubrikant na bazi silikona a dodatni lubrikant se može koristiti po želji. Kondom ne sadrži spermicide i ne bi trebalo da se koristi u isto vreme kada i muški kondom od lateksa.

Ženski kondom se prvi put pojavio 1992. Od tada se širom sveta prodalo više od 18 miliona komada. Može se pronaći pod imenima FC i Femidom.

Kako se ženski kondom upotrebljava?

Izvadite kondom iz pakovanja i lagano istrljajte spoljašnji deo da bi osigurali ravnomernu raspoređenost lubrikanta. Proverite da je unutrašnji prsten na donjem zatvorenom delu kondoma i držite kondom tako da otvoreni kraj visi nadole.

Palcem i srednjim prstom stegnite unutrašnji prsten i lagano gurnite unutrašnji prsten i kondom kroz otvor vagine a kažiprstom gurajte unutrašnji prsten i kondom u vaginu. (Zbog toga što je ženski kondom lubrikovan on je klizav pa ovo treba raditi lagano i pažljivo) Vodite rašuna da je kondom postavljen pravo u vagini i da nije uvrnut. Spoljašnji prsten i oko santimetar ipo kondoma se sada nalaze izvan vagine. Treba paziti da penis uđe u kondom a ne da sklizne u vaginu pored kondoma.

Ako kondom u toku odnosa ispadne ili uđe skroz u vaginu, treba momentalno prekinuti odnos i izvaditi kondom napolje. Zatim treba staviti novi kondom i dodati ekstra lubrikanta na njegov otvor ili na penis.

Nakon odnosa, uvrnite spoljašnji prsten i lagano izvucite kondom pazeći da seprma ostane u kondomu. Bacite kondom isto kao što biste to učinili i sa muškim kondomom. Ženski kondom ne treba koristiti više od jednog puta!

Koje su prednosti i mane ženskog kondoma?

Prednosti uključuju činjenicu da je to jedino kontraceptivno sredstvo za žene koje u isto vreme pruža i zaštitu od HIV-a. Takođe, ne postoje neželjeni efekti i ovaj kondom mogu koristiti i one osobe koje si alergične na lateks.

Mane uljučuju i činjenicu da je ovaj kondom skuplji od muškog kondoma. Ženski kondom može proizvoditi određeni nivo buke prilikom korišćenja a takođe može u određenoj meri smanjiti osetljivost. Takođe, spoljašnji prsten je nekad potrebno držati na mestu kako ne bi skliznuo u vaginu.

Pogledaj profil korisnika http://goshiperbia.serbianforum.info

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu